Eerelmans Passie: Museum Nienoord feliciteert de winnaars!

De jury van de amateurschilder-competitie Eerelmans Passie heeft de 90 schilderijen die door de deelnemers zijn ingeleverd beoordeeld via diverse ‘afvalrondes’. Op grond van criteria als bijv. orginaliteit, compositie, kleurgebruik, bezieling en overtuiging hebben zij hun keuze gemaakt. Een klus die veel aandacht, overleg en energie vraagt. Na een dag hard werken is de teerling geworpen: kunstwerken van tien amateurschilders zijn geselecteerd. Inmiddels heeft iedere deelnemer de uitslag ontvangen.

De winnaars van Eerelmans Passie zijn:

Leo van Doorn, Tini van Duinen, Irma van Gog, Luuk Kobes, Jaqueline van de Leur, Lena Nieborg, Hendrik-Jan Pelster, Annette Schreuder, Hein van der Veen, Edwen Wijnalda.

Zij krijgen 30 mei op Museum Nienoord een schilderworkshop aangeboden onder begeleiding van  kunstenaar Theo Zwinderman.

Opmerkelijk is het grote aantal positieve reacties van de amateurkunstenaars, de wedstrijd is als een bijzonder leuk initiatief van Museum Nienoord ervaren. Menigeen vertelt enthousiast over zijn/haar schilderpassie en men kijkt uit naar een volgende gelegenheid werk aan een kundige jury te kunnen presenteren. Museum Nienoord bedankt alle deelnemers voor hun tomeloze inzet!

Op 13 juni om 14.00 uur worden de tien winnende schilderijen gepresenteerd in het Museum. De jury, bestaande uit Ernst Jan Douma, Hinke Posthuma en Hiske Wiersma, zal aanwezig zijn om de 1e, 2e, en 3e plaats bekend te maken.