Winnaars Eerelmans Passie te zien op Museum Nienoord

Museum Nienoord heeft zaterdag 13 juni op feestelijke wijze de tien winnende kunstwerken van de amateurschilder-wedstrijd Eerelmans Passie gepresenteerd.

De winnaars en genodigden werden toegesproken door Gitta op den Akker, directeur van het museum. Op den Akker bedankte de sponsoren die het mede mogelijk maakten de schilderwedstrijd te organiseren, waarmee de winnaars een eigen plek op het museum konden veroveren. Zij prees de deelnemers voor hun enthousiasme en de diversiteit van hun schilderijen. De spanning steeg toen Hinke namens de jury -gevormd door beeldend kunstenaars Jan Ernst Douma, Hinke Posthuma en Hiske Wiersma- het woord nam om hun keuzes toe te lichten en de 1e, 2e en 3e plaats bekend te maken. De derde plaats ging naar Edwen Wijnalda uit Leek voor zijn ‘Franse trots’, een potloodtekening van een Franse Bulldog. De tweede plaats is weggelegd voor Jacqueline van de Leur uit Hoogstraten (België), met haar ‘Pitou’, een sfeervol olieverfschilderij van een poes. De eerste plaats, van de 90 inzendingen voor Eerelmans Passie, is voor Hein van der Veen uit Assen met zijn schilderij ‘Hond en haas’. De tien geselecteerden ontvingen allen een certificaat en een juryrapport. De geselecteerden hebben -als nominatieprijs- met veel genoegen een schilderworkshop kunnen volgen op Museum Nienoord o.l.v. kunstenaars Theo Zwinderman en Marijke ten Wolde. Zwinderman sprak zich positief uit over het niveau van de kandidaten. De overige winnaars zijn: Irma van Gog (Zevenhuizen), Leo van Doorn (Veenhuizen), Tini van Duinen (Leek), Luuk Kobes (Groningen), Lena Nieborg (Roden), Hendrik-Jan Pelster (Pieterzijl) en Annette Schreuder (Groningen). Op Museum Nienoord kunt u de winnende werken bewonderen t/m 2 augustus.

 

Op de foto staan van links naar rechts: Edwen Wijnalda (3e plaats), Hein van der Veen (1e plaats) en Jacqueline van de Leur (2e plaats). 

Gepubliceerd op 15-06-2015