Uitrijden in stijl

Vervlogen tijden herleven! In de prachtige groene zone tussen Leek en Roden liggen op enkele kilometers afstand van elkaar drie mooie landgoederen. Vanaf 2 juni a.s. is het mogelijk om op gezette tijden op een unieke manier deze landgoederen te bezoeken, namelijk per rijtuig!

De rit start op de binnenplaats van Borg Nienoord in Leek, en loopt via landgoed Terheyl naar landgoed Mensinge in Roden.

De gemeente Leek, de gemeente Noordenveld, Museum Nienoord, Havezate Mensinge, Cuisinerie Mensinge, Koetsierderij Phaeton en het Infocentrum Nienoord werken samen om deze ritten mogelijk te maken. 

De prachtige omgeving en de boeiende geschiedenis van de landgoederen zijn een bezoek meer dan waard. Het organiseren van de koetsentochten tussen Borg Nienoord en Havezate Mensinge heeft dan ook tot doel om de landgoederen prominenter op de toeristische kaart te zetten.

De eerste tocht vindt plaats op 2 juni. Deze is inmiddels vol. Op zaterdag 22 juni en op zondag 23 juni zullen ook koetsentochten worden georganiseerd. Meer informatie over het programma en prijzen is te verkrijgen via het Infocentrum Nienoord. Hier kunt u zich ook aanmelden voor deelname. (Telefoon: 0594-512604)

Gepubliceerd op 27-05-2013