Topdrukte tijdens opnamedag Kunstschatten

Al om negen uur 's ochtends stonden er mensen voor de poort van Museum Nienoord om hun spullen te laten taxeren door de taxateurs van RTV Noord's Kunstschatten. Om half tien konden de eerste bezoekers naar binnen waarna de rij bij de kassa steeds langer werd...Ruim zeshonderd mensen kwamen langs om hun spullen te laten taxeren. Topdrukte bij het museum!

Om de taxateurs de tijd te geven de aangeboden spullen rustig te bekijken en de eigenaren ervan te woord te staan, werden de bezoekers per groep toegelaten tot de tuin. Dit leidde ertoe dat de wachttijd voor sommige bezoekers opliep tot meer dan een uur.

Ook nu weer waren er bijzondere voorwerpen bij. Zo was er een handgeschreven brief van Prins Bernhard en een zeer waardevol schilderij.

Het prachtige weer droeg zeker bij aan het succes van deze dag. Veel bezoekers streken na hun bezoek aan de taxateurs nog even neer op het terras van Borg Nienoord om met een kopje thee of koffie nog te genieten van de najaarszon.

De opnames die afgelopen zondag zijn gemaakt worden uitgezonden op de vier zaterdagen in oktober.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gepubliceerd op 03-10-2013