Tentoonstelling 'Mijn wereld op wielen'

De zomertentoonstelling Mijn wereld op wielen vindt plaats in het kader van het project Onderweg. De geschiedenis van reizen en vervoer in Groningen, de Groningse bijdrage aan 2014 Mobiel - Het jaar van mobiliteit en mobiel erfgoed. De tentoonstelling is van vrijdag 4 juli tot en met zondag 14 september te bezichtigen in de Tuinhal van Museum Nienoord. 

De tentoonstelling Mijn wereld op wielen geeft in vogelvlucht de geschiedenis weer van het personenvervoer over de weg van 1800-1960; van rijtuig en fiets tot brommer, motorfiets en oldtimer. Voor deze expositie werken we samen met andere musea en stichting De Verhalen van Groningen. Bijzonder aspect van deze expositie is de bijdrage van inwoners van de provincie, door de inbreng van hun verhalen, herinneringen en daarmee verbonden voorwerpen. Stichting De Verhalen van Groningen verzamelt deze verhalen en voorwerpen en vervolgens krijgen ze een plek in de expositie. Heeft u nog een bijzonder verhaal te vertellen of een bijzonder voorwerp? Neem dan contact op met stichting De Verhalen van Groningen via info@hetverhaalvangroningen.nl of kom op 13 juli of 9 augustus naar de speciale verhalendagen in Museum Nienoord met uw verhaal of object. 

In het kader van het project Onderweg. De geschiedenis van reizen en vervoer in Groningen wordt er ook met historische bussen door de provincie gereden. Tijdens speciale weekenden in de maanden juni, juli, augustus en oktober rijden de bussen van bekende maatschappijen die vroeger allemaal hun eigen route hadden, zoals de DAM en de ESA. Deze bussen rijden mooie routes en stoppen bij bijzondere activiteiten. Aan boord van de bus is een gids die meer vertelt over de omgeving en over de veranderingen in het busvervoer. Reporters tekenen reiservaringen op van de deelnemers. Op zondag 13 juli en zaterdag 9 augustus gaat de route van de bussen langs Museum Nienoord en kunt u op vertoon van uw strippenkaart gratis de expositie Mijn wereld op wielen bezichtigenZie voor meer informatie over de busroutes: www.deverhalenvangroningen.nl .

Kom kijken naar één van de oudste automobielen van Nederland: de Benz-Velo uit 1897; of bewonder een Franklin uit 1917; dwergautootjes uit de naoorlogse periode; Fongers fietsen en nog veel meer!

     

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Gepubliceerd op 18-06-2014