De stadswandeling en Otto Eerelman

Op Museum Nienoord in Leek is het genieten van de expositie Otto Eerelman, schilder van aanzien. Het uitgebreide programma van deze tentoonstelling biedt echter verschillende invalshoeken, zo vind je de 3D beleving van Eerelmans wereld in Groningen bij Paulien Excursions.

Paulien laat je kijken met de ogen van deze kunstenaar en belicht ‘De Stad’ rond de periode midden 19e - tot begin 20e eeuw. Je begint deze ontdekkingsreis in de Groninger Archieven om feeling te krijgen met het verleden van de schilder. Hier wordt de smaak van Eerelmans (potentiële) opdrachtgevers uit de bovenlaag van de Groninger bevolking gepresenteerd. Heb je die in je opgenomen en zijn al je brandende vragen beantwoord, ga je verder met een gezonde manier van cultuurbeleving; juweeltjes ontdek je ook met voetenwerk. In een heerlijke stadswandeling toont Paulien je een aantal bijzondere locaties in Groningen uit het leven van Otto Eerelman, zoals bijv. Pictura. Zij schildert met woorden het kunstzinnige klimaat in zijn tijd, zijn afkomst en de anekdotes, die veel plezier beloven. Met Paulien geniet je binnen en buiten. Jouw tocht duurt twee uur en eindigt in het Stadhuis op de Grote Markt. Hier betreed je de raadszaal en kun je van dichtbij geroemde schilderijen van Eerelman aanschouwen: de Stedenmaagd en De Paardenkeuring. Door de kunst wordt de stof van ons dagelijks leven van onze ziel gewist zijn wijze woorden van Picasso. Dus oordeelt u zelf: verdient Otto Eerelman de titel Rembrandt van het Noorden?

De stadswandeling vindt plaats op 22 mei, 5 & 13 juni en 3 juli. Aanmeldingen verlopen via Museum Nienoord, bereikbaar op 0594-512260 of e-mailen naar info@museumnienoord.nl.

Gepubliceerd op 20-05-2015