Rijtuig collectie Museum Nienoord in uitzending Max Monumentaal

Sinds 12 juni van dit jaar staat de pasgerestaureerde jachtbreak van Jonkheer van Loon weer te pronken op zijn oorspronkelijke plaats: het koetshuis van Museum Van Loon aan de Keizersgracht in Amsterdam.

Dit rijtuig, dat deel uitmaakt van de collectie van Museum Nienoord werd in het voorjaar van 2013 vakkundig gerestaureerd door Restauratie Centrum Stolk in Balkbrug. Daarna werd het rijtuig in bruikleen gegeven aan Museum Van Loon.

De restauratie, met een verrassend eindresultaat, werd gefilmd door het tv-programma Max Monumentaal. De jachtbreak van Jonkheer Van Loon was een van de zestien bijzondere monumenten die dankzij een bijdrage van de BankGiro Loterij een restauratie konden voltooien.

Het programmateam van Max Monumentaal maakte acht afleveringen die vanaf dinsdag 3 september te zien zijn bij Omroep MAX. De uitzending waarin het rijtuig uit de collectie van Museum Nienoord is te zien, wordt uitgezonden op dinsdag 24 september op Nederland 2 om 20.25 uur.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gepubliceerd op 22-08-2013