Uniek Duits poststempel Museum Nienoord

Op zaterdag 14 februari vindt de Postzegelmanifestatie NOORD 2015 plaats in Roden: dit is de grootste eendaagse filateliebeurs in Nederland! Dit evenement wordt in samenwerking met de filatelistenvereniging Roden-Leek georganiseerd en trekt veel bezoekers uit heel Nederland maar ook uit Noord-Duitsland. Sinds 2013 kiest de organisatie jaarlijks een regionaal thema, dat gekoppeld wordt aan de deelname van een mobiel postkantoor van de Deutsche Post. Twee jaar geleden was het thema Ot en Sien (Roden), vorig jaar was dat de monumentale Molen Woldzigt (Roderwolde) en ditmaal is de keuze gevallen op de rijtuigen van Museum Nienoord in Leek.

De Deutsche Post gebruikt alleen tijdens dit evenement een speciaal ontworpen poststempel die maar één dag gebruikt zal worden. In het stempel staat een afbeelding van de Statieberline van Jonkheer Van Loon. Het gaat om het eerste rijtuig dat voor de collectie van Museum Nienoord is aangeschaft. Het is één van de pronkstukken van het museum. De Statieberline is een fraai galarijtuig en is één van de laatste en meest luxueuze in zijn soort.

Overigens verplicht de Duitse Postwet, dat er op het stempel een Duitse plaats + postcode wordt opgenomen. Gezien de nauwe banden van de filatelistenvereniging Roden-Leek met die in het Duitse Leer is voor laatstgenoemde plaats met postcode (26789) gekozen. Rond de afbeelding van de koets met bronvermelding Museum Nienoord Leek, is verder nog de naam van het evenement, de datum en plaats van handeling te lezen.

 

   

Bijzonder Collectorsitem

Op het evenement is Museum Nienoord met een eigen promotiestand aanwezig naast de stand van de Deutsche Post. Tijdens de beurs is bij de museumstand een ansichtkaart met een foto van de Statieberline erop verkrijgbaar. Bij de Deutsche Post is het mogelijk de ansichtkaart te voorzien van een Duitse postzegel en de unieke poststempel! Voor €1,-  wordt de kaart vervolgens vanuit Duitsland verstuurd naar het aangegeven adres. Voor de verzamelaars is het namelijk van meerwaarde wanneer een poststuk daadwerkelijk in omloop is geweest. 

Bij eerdere edities is gebleken dat er ook grote belangstelling is bij niet postzegelverzamelaars die affiniteit hebben met het betreffende thema. Zo stonden eerder al in de rij; Ot en Sien verzamelaars en vorig jaar ook veel molenliefhebbers maar bij beiden ook leden van de plaatselijke historische verenigingen. 

 

Postzegelmanifestatie NOORD 2015

Zaterdag 14 februari, 10.00 -16.00 uur

Sportcentrum De Hullen, Ceintuurbaan Zuid 6, 9301 HX Roden

Entree €4,- (kinderen tot 16 jaar gratis toegang)

Meer info via www.wbevenementen.eu

 

 Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

Gepubliceerd op 30-01-2015