Opbouw expositie 'Bestemming bereikt!'

De hele maand maart zijn er vrijwiligers en tentoonstellingsbouwers bezig om de expositie op te bouwen.

Een van de rijtuigen wordt voor de opening nog gerestaureerd. De zogenaamde Zwitserse Chaise wordt in de werkplaats vakkundig onder handen genomen. Het rijtuigje krijgt nieuwe bekleding en de wielen worden opnieuw geschilderd.

Op 5 maart jl., de eerste echte lentedag van dit jaar, werden de rijtuigen van het depot vervoerd naar de tentoonstellingshal. Enkele vrijwilligers vervoerden de rijtuigen met een tractor met aanhanger.

Tegelijkertijd werd er in de expositiehal gewerkt aan het ophangen van de fotodoeken. Een precisiewerkje want de doeken hangen aan draden aan het plafond. Om de doeken recht af te hangen moeten de haken zeer nauwkeurig uitgemeten worden.

Ook aan de gebouwen op het borgterrein wordt aandacht besteed. De gevels worden gerestaureerd, de daken gereinigd en de kozijnen geschilderd. Op 29 maart a.s. is Museum Nienoord klaar voor de ontvangst van gasten.

Gepubliceerd op 12-03-2013