Nieuwe expositie Verborgen Verhalen bijna klaar!

Achter de schermen wordt er al wekenlang hard gewerkt aan de expositie Verborgen Verhalen. Het aftellen is nu begonnen. Op vrijdag 28 maart vindt de opening plaats. Museum Nienoord is dan een modern vormgegeven expositie rijker die op speelse wijze een schat aan verhalen toont over de borg, de borgbewoners en hun invloed op de regionale ontwikkeling.

Ontwerper van de expositie is Daniel Ament, die eerder tentoonstellingen maakte voor o.a. het Rijksmuseum en het Tropenmuseum. Zijn ontwerp voor Museum Nienoord steekt de bovenverdieping van de borg in een hedendaags jasje. Geen stijlkamers maar moderne audiovisuele technieken, waarmee de borg zich onderscheidt van de andere borgen in Groningen.

Bezoekers kunnen de drie families volgen die als heren van Nienoord over de omringende streken heersten. Bijzondere animatiefilmpjes voor jong en oud brengen op fantasierijke manier het verleden tot leven. Op een speelse manier maakt de bezoeker zo kennis met de rijkdom die er eens op Nienoord was, maar ook met de roerige tijden, de oorlogen en de persoonlijke drama's. Ook worden er enkele mythes doorgeprikt, zoals de mythe van de brand in 1850 waarbij de borg zwaar beschadigd zou zijn.

Voor kinderen is er veel te beleven. Ze kunnen een hofdans leren dansen, ontdekken 'ondergronds' hoe veengrond turf wordt en horen de muren spreken over vroeger.

Hieronder alvast een voorproefje van de animatiefilmpjes: in de vorm van een aantal tekeningen.

Landgoed nienoord
Borg NienoordFamilie Nienoord
Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Gepubliceerd op 21-03-2014