Museum Nienoord brengt hommage aan Otto Eerelman

Museum Nienoord luidt op 24 april het nieuwe seizoen in met de prachtige tentoonstelling 'Otto Eerelman, schilder van aanzien'. Drieënhalve maand, tot en met 2 augustus, kan er genoten worden van de kunst, de achtergrondinformatie en leefomgeving van deze bekende Groninger schilder.

Otto Eerelman (1839-1926) was vooral geliefd en befaamd vanwege zijn levensechte dierenportretten, met name paarden en honden. Toch schilderde hij ook veel portretten in opdracht van de gegoede burgerij, de adel en zelfs Het Koninklijk Huis. De enorme veelzijdigheid van Eerelman komt goed tot zijn recht in het grote oeuvre dat hij heeft nagelaten. Rond de expositie wordt een omvangrijk programma aangeboden in nauwe samenwerking met de Groninger Archieven, waar een presentatie te zien is van het onderzoek naar en materiaal van Eerelman. In het kader hiervan worden stadswandelingen in Groningen georganiseerd door Paulien Excursions. Daarnaast wordt er een uitdagende amateurschilder-wedstrijd uitgezet, waarmee de amateur de gelegenheid krijgt met de creatie van een dierenportret een plaats op de tentoonstelling te veroveren.

'Twee borzois op een terras' (1909). Particuliere collectie

Dus ook voor 2015 organiseert Museum Nienoord veel extra activiteiten, want het afgelopen jaar hebben die gretig aftrek gevonden bij het publiek. Voor het museum betekende dat een welkome stijging van het bezoekersaantal van zo'n twintig procent. Het museum hoopt met dit bijzondere project haar positie te versterken als een aantrekkelijk dagje uit voor een brede doelgroep.

De expositie 'Otto Eerelman, schilder van aanzien' wordt mede mogelijk gemaakt door de familie Strating en:

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Gepubliceerd op 21-01-2015