Nienoords adel op schoolbezoek

Geheel in stijl luidden ‘Anna van Ewsum en haar man Georg Wilhelm’ op 2 september de start van het erfgoededucatie-project 'Een Portret van Anna' van Museum Nienoord in. Om de werkbrieven te overhandigen bezochten de graaf en gravin in een fraaie koets tien basisscholen in Leek en omgeving. Enkele eeuwen liggen tussen het leven van Anna en die van de leerlingen, maar Anna’s verhaal overbrugt moeiteloos die tijd. Op speelse wijze worden de verschillen tussen de generaties door de graaf en gravin besproken met de groep. Gastdocenten van het museum bezoeken de scholen deze weken voor een les en daarna gaan de kinderen zelf op historische speurtocht op het landgoed. Ze verdiepen zich in de geschiedenis en cultuur van de borg, de schelpengrot en de poort. Als volleerde gidsen presenteren ze vervolgens hun eigen ontdekkingen. Museum Nienoord biedt hiermee een originele doe-en-denk gelegenheid: geschiedenis wordt veel leuker wanneer je die niet alleen moet leren, maar ook kunt beleven.

Gepubliceerd op 02-09-2014