Nazomeren bij Museum Nienoord

Er is in september weer van alles te doen bij Museum Nienoord. Op zondag 7, 14 én 21 september kunt u weer genieten van Cultuur in de borg.

Op zondag 7 september is er een bijzonder gitaarconcert door de leider van The Five Great Guitars, Jazz gitarist en Yogi Jan Kuiper. Het concert vindt om 15.00 uur plaats in de bijzondere ambiance van de balzaal van borg Nienoord. Tijdens dit unieke concert neemt Jan Kuiper u mee met zijn gitaren op wereldreis naar exotische oorden zoals India, Afrika, Zuid-Amerika en de USA. Tevens vertelt hij iets over hoe de verschillende muziekculturen zich tot elkaar verhouden, en wat eigenlijk improvisatie is. Een speciale kans om te luisteren en te genieten van één van de beste gitaristen van Nederland en ver daar buiten.

Zaterdag 13 september is het Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is 'Op reis'. De tentoonstelling 'Mijn wereld op wielen' sluit goed aan op dit thema. De tentoonstelling geeft in vogelvlucht de geschiedenis weer van het personenvervoer over de weg van 1800-1960; van rijtuig en fiets tot brommer, motorfiets en oldtimer en is op zaterdag 13 september gratis te bezichtigen. Voor een bezoek aan de expositie in borg Nienoord of de rondleiding naar het Nationaal Rijtuigdepot krijgt u op deze dag 50 % korting. Op zondag 14 september om 15.00 uur geeft Geert Hadders van de Historische Kring Leek een lezing over de veranderingen in het landschap van Nienoord. Met leuke anekdotes en beeldmateriaal vertelt hij over de transformatie van het landschap van centrale wildernis tot veenkoloniaal landschap.

Of ga op zondag 21 september om 15.00 uur mee met een rondwandeling door de tuinen van Nienoord. Stieneke van der Wal, deskundige op het gebied van groen erfgoed, geeft een rondleiding door de borgtuin en vertelt over historische tuinstijlen, de tuinaanleg van Nienoord en de ontwikkeling van het landgoed.

Kom dus lekker nazomeren bij Museum Nienoord. Als u voor twee of drie evenementen van Cultuur in de borg kaartjes reserveert, krijgt u 50 % korting op het evenement met het laagste tarief!

Wilt u meer weten over de verschillende activiteiten of kaartjes reserveren, kijk dan op onze website: www.museumnienoord.nl. Of reserveer via 0594-512260 of stuur een e-mail naar secretariaat@museumnienoord.nl

Gepubliceerd op 22-08-2014