Museum Nienoord zoekt nieuwe vrijwilligers

Museum Nienoord, Borg en nationaal rijtuigmuseum, is een 19e-eeuwse Groninger buitenplaats van allure, met een unieke collectie rijtuigen van nationaal belang. Het museum is gelegen op landgoed Nienoord te Leek. In het museum wordt een groot deel van de werkzaamheden uitgevoerd door een grote groep enthousiaste vrijwilligers.

Het museum kan niet bestaan zonder de inzet van deze vrijwilligers. De groep vrijwilligers bestaat uit mensen die het leuk vinden om te vertellen over de geschiedenis van de borg en Leek en omgeving, maar ook over de nationale collectie rijtuigen die in het museum is ondergebracht. In het museum worden daarnaast wisselende kunst- en cultuurhistorische exposities georganiseerd. Wij zijn steeds opzoek naar gemotiveerde mensen.

Vind jij het leuk om bezoekers te helpen en te adviseren bij hun aankoop of mee te werken aan de registratie, onderhoud en restauratie van onze collectie of om bezoekers rond te leiden of om (educatieve) activiteiten te ontwikkelen meld je dan aan voor een van onderstaande functies.

• Vrijwilligers winkel / kassamedewerker
  • Creatieve begeleiders publieksactiviteiten
  • Gidsen met interesse voor de cultuurhistorie
  • Medewerkers onderhoud collectie

Daarom organiseren wij op zaterdag 11 februari van 10.00 – 12.30 uur een Informatieochtend in de Oranjerie (entree museum). Belangstellenden kunnen zich melden via e-mailadres info@museumnienoord.nl, waarna je het volledige ochtendprogramma wordt toegestuurd.
Staat er geen geschikte functie voor je bij, maar zou je je wel op een andere manier in willen zetten als vrijwilliger voor ons museum? Ook dan ben je van harte welkom!

Gepubliceerd op 04-02-2017