Museum Nienoord op zoek naar vrijwilligers

De groep vrijwilligers bestaat uit mensen die het leuk vinden om te vertellen over de geschiedenis van de borg en Leek en omgeving, maar ook over de nationale collectie rijtuigen die in het museum is ondergebracht. In het museum worden daarnaast wisselende kunst- en cultuurhistorische exposities georganiseerd.

Het museum geeft belangstellenden graag de kans om zich op deze leuke vrijwilligersbaan te oriënteren. Nieuwe rondleiders worden binnen het museum opgeleid om toezicht te houden en het verhaal van Nienoord boeiend over te brengen aan individuele bezoekers en groepen. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de beschikbaarheid van de gidsen. Omdat het museum ook in het weekend open is, wordt van vrijwilligers verwacht dat ze af en toe ook een weekenddienst draaien. Het museum is open van eind maart tot eind oktober.

Als u geïnteresseerd bent in taken als administratie, organiseren van activiteiten of arrangementen, public relations, ontvangen van groepen en dergelijke kunt u ook reageren.

Belangstellenden kunnen zich melden via e-mailadres info@museumnienoord.nl, waarna contact met hem of haar wordt opgenomen.

Gepubliceerd op 07-02-2016