Museum en markt op winters Nienoord

Museum Nienoord opent in de winterperiode de deuren van de Tuinhal voor streekproductenmarkt Nienoord. In de maanden december, februari, maart en april is de markt iedere eerste zaterdag van de maand te bezoeken.

De lekkerste etenswaren uit de regio vinden een plekje op deze markt. Alle producten komen uit de streek van Leek, binnen een straal van 40 km rondom Leek. 'Eerst proeven, dan kopen' is een bijzonder kenmerk van deze sfeervolle markt. De aanwezige producenten vertellen enthousiast de verhalen achter hun producten. Ook geven ze u graag meer informatie en tips over toepassing en bereidingswijze.

Wisselende seizoenen betekent ook een wisselend aanbod van streekproducten. U vindt dus telkens nieuwe producten op de markt waardoor u door alle seizoenen heen gezond en smakelijk kunt blijven genieten.

Er is altijd aanbod van groente, fruit, vlees, kaas, eieren, honing, chutney, jams en worst.

In de winter ontbreken een aantal verse producten op de markt, zoals zomergroenten en zomerfruit. Dat biedt ruimte voor andere producten rondom een wisselend thema:

7 december  Gezellig Tafelen
1 februari  Creativiteit
1 maart  Kunstzinnige streekproducten
5 april  Brocante

Tijdens de markt kunnen bezoekers in het marktcafé een hapje en een drankje nuttigen. Wie nieuwsgierig is naar het museum kan met korting een kijkje komen nemen in de expositiehal, de borg en het rijtuigdepot.

Meer informatie over de markt vindt u op de website van streekproductenmarkt Nienoord

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gepubliceerd op 03-10-2013