Met de koets van Nienoord naar Mensinge

Op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni vindt er een bijzondere koetsentocht plaats tussen landgoed Nienoord en Mensinge via landgoed Ter Heijl. U kunt mee met deze tocht! Verhalenvertellers zullen u meenemen naar het verleden van de landgoederen. U kunt zelf ervaren hoe men zich vroeger per koets verplaatste en u kunt een kijkje nemen in de borg Nienoord en de Havezate Mensinge. De tocht voert langs Ter Heijl, dat bekend staat om zijn rijke cultuurhistorie en prachtige natuur.

De gemeente Leek, de gemeente Noordenveld, Museum Nienoord, Havezate Mensinge, Cuisinerie Mensinge, Koetsierderij Phaeton, Stalhouderij Kuipers en het Infocentrum Nienoord werken samen om deze ritten mogelijk te maken.  De aanvangstijden zijn zaterdag 22 en zondag 23 juni  om 9.30 uur en 13.30 uur. De deelnamekosten zijn € 47,50 p.p. In dit arrangement is inbegrepen een koetsentocht van Nienoord naar Mensinge en weer terug, koffie en thee met wat lekkers bij de Cuisinerie Mensinge en een bezoek aan Museum Nienoord en aan de Havezate Mensinge.

Lijkt het u leuk om deze tocht met een authentieke en comfortabele koets te maken? Neem contact op met het Informatiecentrum Nienoord, telefoon 0594- 512230 of kijk op  de website van Landgoed Nienoord.

Het is mogelijk om een lunch erbij te boeken bestaande uit heerlijke streekproducten. Opgave voor de koetsentocht kan tot uiterlijk 20 juni. Wacht u niet te lang, want er is een maximaal aantal plaatsen beschikbaar. Meer informatie kunt u vinden op  www.landgoednienoord.nl/agenda.

Gepubliceerd op 07-06-2013