Mee met de koets van Nienoord naar Mensinge

Op zaterdag 14 september en zondag 15 september vindt er een bijzondere koetsentocht plaats tussen de landgoederen Nienoord en Mensinge via landgoed Ter Heijl. U kunt mee met deze tocht! Verhalenvertellers zullen u meenemen naar het verleden van de landgoederen. U kunt zelf ervaren hoe men zich vroeger per koets verplaatste en u kunt een kijkje nemen in de borg Nienoord en de Havezate Mensinge. De tocht voert langs Ter Heijl, dat bekend staat om zijn rijke cultuurhistorie en prachtige natuur.

Vertrektijden en prijzen
De vertrektijden zijn zaterdag 14 september en zondag 15 september om 9.30 uur en 13.30 uur. De deelnamekosten zijn € 42,50 p.p. In dit arrangement is inbegrepen een koetsentocht van Nienoord naar Mensinge en weer terug, en koffie en thee met wat lekkers bij de Cuisinerie Mensinge. Tevens is inbegrepen een bezoek aan Museum Nienoord (na afloop van de ochtendtocht, en voorafgaand aan de middagtocht), en aan de Havezate Mensinge. Op zaterdag is ook de toegang tot de jaarlijkse kunstbeurs Kunst op Nienoord bij de prijs inbegrepen.

Lunch
Het is mogelijk om voor € 12,50 het arrangement uit te breiden met een lunch bestaande uit heerlijke streekproducten.

Aanmelden
Lijkt het u leuk om deze tocht met een authentieke en comfortabele koets te maken? Aanmelden voor de koetsentocht kan tot uiterlijk 12 september. Wacht niet te lang, want er is een maximaal aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan telefonisch bij Infocentrum Nienoord via telefoonnummer 0594-512230. Voor meer informatie kunt u terecht op www.landgoednienoord.nl/landgoedkalender.

De gemeente Leek, de gemeente Noordenveld, Museum Nienoord, Havezate Mensinge, Cuisinerie Mensinge, Stalhouderij Kuipers en het Infocentrum Nienoord werken samen om deze ritten mogelijk te maken.

Gepubliceerd op 08-08-2013