Lezing: Otto Eerelman, schilder van aanzien

Gastconservator Harry J. Kraaij -tevens auteur van de biografie over Otto Eerelman- geeft zondag 26 april een lezing over het leven en werk van deze beroemde Groninger kunstenaar. De lezing begint om 14.30 uur in de balzaal van borg Nienoord en kost €6,-, dit is inclusief bezoek aan de expositie.

Otto Eerelman is volgens kunsthistoricus Harry J. Kraaij één van de beste portrettisten van Nederland. Bekende werken zijn Eerelmans dierenportretten, in het bijzonder paarden, honden en genrestukken als 'De paardenkeuring op de Grote Markt op de 28ste augustus'. Tijdens zijn leven is Eerelman al een hooggewaardeerde kunstenaar, rijke burgers en de land(adel) willen zijn kunst en ook het Koninklijk huis ontdekt de Eerelmans en tal van opdrachten volgen. Harry Kraaij weet als geen ander te vertellen over Otto Eerelman. In de lezing zal hij o.a. ingaan op de opdrachtgevers van Eerelman die uit de hogere kringen van de adel en de bourgeoisie kwamen. Dhr. Kraaij zal u verrassen met informatie en interessante wetenswaardigheden over Otto Eerelman!

U kunt reserveren via secretariaat@museumnienoord.nl of bel naar 0594-512260.

Let op: voor vrienden van het museum is deze lezing gratis. Vergeet echter niet van tevoren te reserveren!

Lezing: Zondag 26 april 14.30 uur | Balzaal borg Nienoord | €6,- incl. bezoek expositie.

Gepubliceerd op 22-04-2015