Kinderboekenschrijver Harm de Jonge vertelt

Zin in een avontuur? Kinderboekenschrijver Harm de Jonge vertelt op zondag 26 oktober over zijn boeken. Hij laat je luisteren en zien, geeft antwoord op vragen en verklapt de geheimen van het schrijven en lezen. Een leuke middag voor kinderen van 8 jaar en ouder! 

Harm de Jonge schrijft in-één-adem-uit-boeken voor allerlei leeftijden, spannend en zo nu en dan ook wat gevoelig. Een stamppot van waarheid en verzinsels, waarvan je tot het einde blijft genieten. Zijn verhalen zetten je aan tot dromen en nadenken. Zelf vindt Harm de Jonge dat er geen verschil bestaat tussen jeugd- en volwassenenboeken. Waarschijnlijk ben ik zelf nog een beetje puber, zou hij zeggen, ook al stond ik jaren vóór de klas. Harm is nu eenmaal gek op schrijven voor de jeugd! Sommige verhalen spelen in Groningen, zijn geboorteplaats, en in zijn boeken vind je hoofdpersonen die een beetje op hem lijken.

Dit jaar schrijft Harm de Jonge het geschenk voor de kinderboekenweek, met als thema Feest. Maar op Nienoord vertelt hij ook over de vele boeken die hij al eerder heeft geschreven. Je kunt kijken en luisteren, maar hem ook de oren van het hoofd vragen over zijn jeugd op een schip en bij pleeggezinnen, over zijn tijd als leraar en hoe je nu eigenlijk een boek bedenkt en schrijft. Heb je superveel vragen voor deze beroemde auteur, schrijf die dan thuis al op een briefje, dan vergeet je er niet een.

Harm de Jonge kan je heel veel uitleggen, want sommige boeken van hem werden bekroond door de griffeljury's en hij haalde al vier keer de shortlist van de Vlaamse literatuurprijs De Gouden Uil. Met Josja Pruis won hij de Woutertje Pieterseprijs en in 2012 kreeg Vuurbom een Zilveren Griffel.Voor de jaren 2013 en 2014 werd hij genomineerd voor de Astrid Lindgren Memorial Award. Zijn boeken zijn vertaald in het Frans, Duits, Turks, Hebreeuws en Koreaans.

Een greep uit de titels: Jonas en de visjes van Kees Poon (2013), Vuurbom (2011), Flessenpost uit Amsterdam (2010), Tjibbe Tjabbes’ wereldreis (2008), Josja Pruis (2006), De liefste vraag (2006), De geur van roestig ijzer (2005), De Peperdans van Panzibas (2004), Bo (2003), De circusfietser (2001).

Kaarten zijn te reserveren via 0594-512260 of per e-mail via secretariaat@museumnienoord.nl. De kosten bedragen €2,50 voor kinderen en €3,- voor volwassenen. De middag vindt plaats in de balzaal van borg Nienoord om 15.00 uur. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Gepubliceerd op 29-09-2014