Kerst op Nienoord: gezellige kerstmarkt

Op zondag 21 december organiseren Landgoed Nienoord en Museum Nienoord een sfeervolle wintermarkt getiteld 'Kerst op Nienoord'. De voorbereidingen voor deze bijzondere dag zijn in volle gang.

Kerst op Nienoord bestaat uit verschillende activiteiten, zowel binnen als buiten. De markt vindt plaats langs het wandelpad naar het museum en het Familiepark, op het plein van het Familiepark en op de binnenplaats van Borg Nienoord. Bij de verschillende kraampjes zijn leuke kerstcadeautjes en lekkere hapjes en drankjes te koop waaronder warme chocolademelk, glühwein en poffertjes. Kerst op Nienoord is geopend van 11.00-17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Activiteiten voor jong en oud
Naast de gezellige markt zijn er ook tal van andere activiteiten waarmee jong en oud zich kunnen vermaken. Zo kunnen de jongste bezoekers van Kerst op Nienoord kerstkoekjes versieren en lekker opeten. Een verhalenverteller vertelt spannende kerstverhalen over de omgeving van Leek en Borg Nienoord. Op de binnenplaats van Borg Nienoord zingt een kerstkoor sfeervolle kerstliederen en hier kun je instappen in een rijtuig of arrenslee voor een ritje over het mooie landgoed. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de levende kerststal op het plein bij de Albertushoeve en ook de stoomtrein rijdt door het verlichte bos.

Wie even uit wil rusten en op wil warmen kan terecht bij Grand Café Borg Nienoord, het restaurant van het Familiepark of één van de aanwezige horecachalets op de markt.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Kerstwandeling die van 16.00 tot 17.30 uur start bij het infocentrum. Langs een verlichte route wordt op diverse locaties het kerstverhaal verteld en uitgebeeld. Al met al een leuke invulling voor een compleet dagje uit!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Gepubliceerd op 19-11-2014