Heel Leek zet z'n deuren wagenwijd open!

'Heel Leek zet z’n deuren wagenwijd open!’ Onder dit motto organiseert de gemeente Leek samen met diverse verenigingen, bedrijven en organisaties een Open Dag. Op 31 augustus laten Leek en de omringende dorpen zien dat zij naast rusten ruimte veel meer te bieden hebben...

Mix van informatie en entertainment

De Open Dag wordt een mix van informatie en entertainment met onder meer sportdemonstraties, fietstochten, spelshows, speurtochten en muziek. In het centrum van Leek is een cultuur- en informatiemarkt. Boeren laten hun bedrijven zien en de brandweer demonstreert zijn kunnen. Er is informatie te krijgen over het wonen in de gemeente Leek in bijvoorbeeld de wijken Oostindie en Sintmapark. Ook voor kinderen is er veel te zien en te doen, onder meer in het centrum van Leek, bij Sportpark Rodenburg en natuurlijk op Landgoed Nienoord.

Open Depotdag bij Museum Nienoord

Museum Nienoord biedt nieuwsgierige bezoekers de mogelijkheid een kijkje te nemen in het Nationaal Rijtuigdepot. De vrijwilligers van het museum staan tussen 11.00 uur en 17.00 uur klaar voor een verrassende rondleiding langs de kolossale koetsenvriezer, de restauratiewerkplaats, de tuigkamer en de rijtuighallen.

Website Open Dag Leek

Alle informatie over het programma in de verschillende dorpen is te vinden op een speciaal hiervoor ontwikkelde website:
www.opendagleek.nl.

Deze website wordt continu bijgewerkt met de laatste gegevens. Ook is er een poster en een flyer over de Open Dag gemaakt, deze worden via de deelnemende organisaties verspreid. Via een huis-aan-huis-krant worden alle inwoners van de gemeente geïnformeerd.

Dolle Zaterdag

Deze Open Dag valt samen met één van de Dolle Zaterdagen en de eerste dag van de LeekWeek. De dag biedt bewoners van binnen en buiten Leek de gelegenheid om kennis te maken met nog niet ontdekte plekken, organisaties en activiteiten.

Gepubliceerd op 16-08-2013