Gratis kinderworkshop op zaterdag 5 oktober 2013 bij Museum Nienoord

Op zaterdagmiddag 5 oktober organiseert Museum Nienoord in het kader van Oktobermaand Kindermaand van 14.00 uur tot 16.00 uur een gratis workshop speciaal voor kinderen. Tijdens deze workshop ontwerp je je eigen familiewapen, of een wapen helemaal voor jezelf.

Vroeger gebruikten ridders tijdens riddertoernooien felgekleurde wapenschilden zodat het publiek hen kon herkennen. Want in een harnas leken alle ridders immers op elkaar! Later werden er aan de kleuren ook afbeeldingen toegevoegd die iets meer vertelden over wie de ridder was en wat hij belangrijk vond.

Ook rijke koopmansfamilies lieten familiewapens maken. Aan die wapens kon je vaak zien waar de familie vandaan kwam en met welk ambacht ze rijk geworden waren. Familiewapens werden onder andere gebruikt op familievlaggen, zegelringen, rijtuigen, gespen e.d.  Bij Museum Nienoord kun je in de zandstenen poort de familiewapens zien van Anna van Ewsum en haar man Georg Guillaume von Inn und Kniphausen.

Voor het ontwerp van je eigen wapen kun je inspiratie halen uit alle dingen die jij belangrijk vindt en die je aan anderen wilt laten zien. Denk bijvoorbeeld aan je lievelingskleur, je lievelingsdier, hobby's die je hebt, de sport die je beoefent, een instrument dat je bespeelt, of dat wat je later wilt worden. Je gaat tekenen, knippen, plakken, stempelen en versieren.
Aan het einde van de middag maken we een groepsfoto van alle deelnemers met hun zelfgemaakte wapenschild. De foto plaatsen we op de website van Museum Nienoord.

Lijkt het je leuk om mee te doen zorg dan dat je om ongeveer 13.50 uur aanwezig bent in het museum zodat we om 14.00 uur kunnen starten.

Annemieke van den Berg van Saparoea begeleidt de workshop. Kinderen hebben gratis toegang tot het
museum en de workshop. Begeleiders betalen 6 euro entree.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gepubliceerd op 20-09-2013