Folef, de dolle Jonker

Van woensdag 19 tot en met zondag 23 juni kunnen liefhebbers van de regionale geschiedenis genieten van het 'historisch blijspel' 'Folef, de dolle jonker'. Dit theaterstuk wordt zes keer opgevoerd in openluchttheater Podium Nienoord, in Leek.

Jonker Ferdinand Folef van Inn- und Kniphausen was de laatste telg uit dit geslacht die op Borg Nienoord woonde. Hij werd op 1804 geboren en in 1842 werd hij, na het overlijden van zijn vader, heer van Nienoord. Folef werd burgemeester van Leek en Marum, maar was in deze functie weinig betekenisvol. Bij de lokale bevolking was hij overigens zeer geliefd. Zijn jolige karakter, uitbundige levensstijl en zijn voorliefde voor alcoholische versnaperingen leverde hem de bijnaam 'De Dolle Jonker' op.

De cast van de theaterproductie over Ferdinand Folef bestaat voor het grootste gedeelte uit amateurtoneelspelers. Het stuk is geschreven door Wouter van Schie. Ook de regie en de productie zijn in zijn handen.

De voorverkoop van de kaarten is gestart op 1 juni 2013.

Kaarten bestellen

Gepubliceerd op 03-06-2013