Expositie Verborgen Verhalen officieel geopend

Op vrijdag 28 maart is de nieuwe expositie van Museum Nienoord door de heer Hans Herwarth von Bittenfeld, achterkleinzoon van Abraham van Panhuys, officieel geopend. Na een speech van de directeur, Gitta op den Akker, en de heer Herwarth von Bittenfeld werd de expositie geopend met het luiden van een 18e eeuwse bronzen klokje uit de collectie. 

De opening van de expositie Verborgen Verhalen was goed bezocht. Na het luiden van de klok konden de genodigden de expositie over de geschiedenis van de borg, de borgbewoners en hun invloed op de regionale ontwikkeling bezichtigen. De rode draad in de tentoonstelling, de negen speciaal gemaakte animatiefilmpjes, trokken veel aandacht. In de borgzaal werd druk geoefend door jong en oud om een hofdans te leren dansen. De reacties waren zeer positief. Origineel, verrassend, speels en modern waren de woorden die het meest geuit werden. 

De pers was eerder die week uitgenodigd om als eerste een kijkje te nemen in de nieuwe expositie. Dit resulteerde o.a. in een mooi artikel in het Dagblad van het Noorden en een nieuwsitem van RTV Noord. Dit nieuwsitem kan hier worden teruggekeken. Video: http://youtu.be/09XW8Bq23mY  Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Gepubliceerd op 31-03-2014