De amateurschilder-competitie: ‘Eerelmans passie’

Otto Eerelman stond in zijn tijd midden in de kunstzinnige wereld van Groningen. Hij was begaan met jonge kunstenaars en ondersteunde die met raad en daad. Daarom wil Museum Nienoord de amateurschilder graag stimuleren en de talenten eren met een plaats op de Eerelman expositie.

Gun je kunstenaarsziel een plek op Museum Nienoord!

Uit alle inzendingen selecteert een jury 10 kunstwerken die gepresenteerd worden op de Otto Eerelman tentoonstelling (presentatiedatum volgt), waar tevens de 1e, 2e en 3e plaats bekend wordt gemaakt.

Spelregels

• Maak een kunstwerk met dier als model. Geen ruimtelijk werk. De maximale afmeting van je kunstwerk is 1.50 m - 1.00 m en v.v., ofwel 1,50 m².
  • Toegestaan zijn: alle dragers /ondergronden, alle materialen, alle technieken behalve fotografie. Het kunstwerk moet voorzien zijn van een ophanging.
  • Aan de achterzijde van het kunstwerk staan: de gegevens van de maker + titel van het werk + deelnemercode, die jij ontvangt na je aanmelding.
  • Deadline: 11 april 2015, 16.00 uur.
  • Je kunt als persoon 1 keer meedoen en 1 kunstwerk inleveren. De deelnemer is op 11 april 18 jaar of ouder.
  • Inleveren: 7 t/m 11 april 2015, van 12.30 – 16.00 uur op Museum Nienoord. Samen met het kunstwerk inleveren op A4: titel + beschrijving van het werk (max. 200 woorden) + deelnemercode, voorzien van een kopie van je id-kaart/paspoort. Ook via de mail : titel + beschrijving van het werk aan het museum doorgeven o.v.v. je naam en deelnemercode. (Museum Nienoord | Nienoord 1, 9351 AC Leek | T: 0594-512260)
  • Aanmelden via: info@museumnienoord.nl onder vermelding van Eerelmans Passie. Noteer je voor- en achternaam, je volledige adres, je geboortedatum en telefoonnummer.

De jury voor 'Eerelmans Passie' wordt gevormd door 3 bekende kunstenaars:

Jan Ernst Douma, Hinke Posthuma en Hiske Wiersma.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Gepubliceerd op 30-01-2015