Danser Ahmad Joudeh komt naar Nienoord

Ontvangst in en rond de tentoonstelling 'Kunst op het kruispunt, verhalen van vluchtelingen', met als hoogtepunt een kort optreden van danser Ahmad Joudeh.
Entree: 15,- per persoon., inclusief een inleiding vooraf en een drankje na. Entree voor statushouders en bewoners van AZC's: 'pay as you wish'. De inkomsten zijn voor de danser.

Programma:
Eerst geven de kunstenaars Lubna Yaseen (afbeelding rechts) en Sattar Kawoosh (afbeelding hieronder) een inleiding op hun werk in de tentoonstellingruimte. Dat is van 15.00 tot 16.00 uur (inclusief koffie / thee in de zaal).
De ontvangst rondom Ahmad start om 16.00 uur. Het programma begint met de vertoning van de documentaire “Dance or die” van de hand van Roozbeh Kaboly. Deze vertoning vindt plaats in de bioscoopzaal van het Informatiecentrum; de entree is voor bezoekers ook geldig met alleen een museumentree. Voor het dansoptreden van Ahmad Joudeh zelf (foto hierboven) na sluitingstijd (om 17.00 uur) vragen we 15 euro entree. Dat is inclusief een glaasje en hapje erna met de danser.

Museum Nienoord droeg de tentoonstelling op aan Ahmad Joudeh, toen hij afgelopen zomer nog opgesloten zat achter strijdende partijen. Hij danste daar met weeskinderen, om bij hen de moed er in te houden. En op de ruïnes van zijn omgekomen familieleden, om hun ziel te eren. Filmbeelden over hem gaan inmiddels de hele wereld over. Wat niemand had durven dromen, gebeurde: hij kreeg een visum voor een stage, in Nederland! Bij het Nationaal Ballet schitterde Ahmad rond kerst en oud en nieuw in Coppelia.
Hij mist zijn familie maar voelt zich in Amsterdam welkom. Inmiddels volgt al een tournee naar Noorwegen en meteen daarna komt Joudeh naar 'zijn' tentoonstelling in Leek!
Vanwege de verwachte belangstelling: gelieve te reserveren via info@museumnienoord.nl.

Gepubliceerd op 24-01-2017