Cultuur in de borg: Arnold Veeman in Concert

Dit museumseizoen organiseert Museum Nienoord voor het eerst ‘Cultuur in de borg’. Eén keer in de maand op zondagmiddag kunt u genieten van een concert, een lezing of een verhalenmiddag in de balzaal van borg Nienoord. 

Op zondag 27 april om 15:00 uur vindt de opening van ‘Cultuur in de borg’ plaats. Componist en musicus Arnold Veeman opent het culturele seizoen van Museum Nienoord! Hij treedt op met hoogtepunten uit zijn (streektaal)programma's Toukomst en 't Vuur. 

Arnold Veeman, geboren en getogen in Noord-Nederland, is een veelzijdig componist. Van filmmuziek tot onvervalst Groningse ballades, van symfonische composities tot eigentijdse autonome muziek. Hij speelt contrabas, gitaar, drums en andere instrumenten en zingt eigen songteksten. Hoewel zijn muziek inmiddels op alle continenten klinkt, is hij Kloosterburen trouw gebleven. Waarom? ‘De wijde horizon. De authentieke mensen. En natuurlijk die stilte, waarin pure muziek kan ontstaan.’  

Op 1 februari 2014 ging in een uitverkochte Oosterpoort te Groningen de nieuwste voorstelling van Arnold Veeman in première, genaamd ’t Vuur! 

‘t Vuur! is een vlammend en meeslepend (streektaal)programma, dat het belang en de kracht van passie in het dagelijks leven wil onderstrepen. Veeman: “Iedereen vormt het middelpunt van zijn eigen leven en kan er met wat passie een prachtig iets van maken. Passie is de motor; als ik de bezoekers van ‘t Vuur! ook maar een klein beetje in vuur en vlam kan zetten, dan ben ik al blij.” 

Kom op zondag 27 april luisteren naar deze Groninger chansonnier die je weet te betoveren. Kaartjes kosten €10,-. U kunt reserveren via 0594-512260 of stuur een e-mail naar secretariaat@museumnienoord.nl.Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gepubliceerd op 30-03-2014