Concert Denner Trio: een betovering in noten

Het Denner Trio speelt op 28 juni om 14.30 uur in de balzaal van Borg Nienoord werken van Mozart, Schumann en Bruch. Voor u betekent dit onontkoombaar genieten van 19e eeuwse kamermuziek in een sfeervolle ambiance.

Deze trojka wordt gevormd door Kristin Stets (viool), Joost van Rheeden (klarinet) en Roele Kok (piano), een volmaakte combinatie. Drie zeer getalenteerde musici die onder meer zijn verbonden aan het Noord Nederlands Orkest. Muziek begint met stilte, dus sluit uw ogen en laat u fascineren door de lyrische klarinet en de klankenkleuren van de altviool en de piano in Kegelstatt trio, Märchenerzählungen en Fantasiestücke.

Over de musici:

- Stets, die op haar achtste begon met vioolspelen, koos als jonge volwassene voor de altviool. Geboren in Duitsland studeerde ze af in Leipzig bij Prof. em. Hallmann en volgde daarna nog een 2-jarige opleiding aan de Orkestacademie van de Staatskapelle in Dresden. In het buitenland speelde Stets in verschillende orkesten –o.a. het Gewandhaus Orchester en het Neues Bachisches Collegium Musicum- en in Nederland maakt ze tevens deel uit van het bekende Trio Sofia en het Oosters Strijkkwartet.

- Van Rheeden studeerde cum laude af aan het conservatorium in Amsterdam en volgde meerdere masterclasses, o.a. bij Hans Rudolf Stalder. Zijn belangstelling voor oude muziek en instrument-historie leidde tot een specialisatie in oude klarinetten. Bij het NNO stelde hij een Carte Blanche-serie samen rondom dit muziekinstrument, werkte mee aan Denner Consort projecten (met cd registratie) en speelt als klarinettist in diverse Nederlandse orkesten, waaronder het Gelders Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.

- Kok studeerde af in piano en klassieke zang aan het concervatorium in Groningen. Zijn Master Liedbegeleiding, als pianist, rondde hij af in Zwolle. Bij het 2e internationale Lied Duo Concours in 2011 won hij -met de sopraan Evellyn Ziegler- zowel de publieksprijs als de prijs van de vereniging ‘Vrienden van het Lied’. In 2014 maakt Kok zijn opera-debuut als Tonio (bariton) in I Pagliacci, daarnaast is hij verbonden aan Capella Frisiae, de Ned. Bach Academie, Consensus Vocalis en Kamerkoor Provocanto.

Balzaal borg Nienoord | 14.30 | €10,- p.p. | reserveren via 0594-512260 of info@museumnienoord.nl

 

Gepubliceerd op 17-06-2015