2014 Jaar van Mobiliteit en Mobiel Erfgoed

Dit jaar staat in het teken van mobiliteit en mobiel erfgoed. Het hele jaar door worden er activiteiten en evenementen georganiseerd die de Nederlandse mobiliteitsgeschiedenis in de schijnwerpers zetten.

Het rijtuig van de week

Museum Nienoord wil aan dit themajaar bijdragen door het reizen per rijtuig en onze prachtige collectie rijtuigen in het zonnetje te zetten. Vanaf de start van het museumseizoen in april beginnen wij met ‘Het rijtuig van de week’. Elke week zetten we één van onze rijtuigen in de schijnwerpers met een kort bericht op Twitter en meer informatie op Facebook. Zo willen we onze kennis, interessante weetjes en grappige anekdotes met u delen.

Daarnaast zijn wij in overleg over een aankomend evenement, in provinciaal verband, waarbij met een historische bus langs verschillende musea met mobiel erfgoed wordt gereden. Dit gebeurt in samenwerking met o.a. het Nationaal Busmuseum te Hoogezand en Stichting Het Verhaal van Groningen. Hierover volgt snel meer informatie.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gepubliceerd op 26-02-2014